• Slide Basic 01

Neexistuje zdravá a nezdravá potravina, ale jen zdravé a nezdravé stravování

Neexistuje zdravá a nezdravá potravina, ale jen zdravé a nezdravé stravování  On-line škola SYPO

Mohlo by Vás zajímat

Podtitul
On-line škola SYPO
Termín konání
červenec 2022 - červen 2023
Místo konání
webináře SYPO
Lektor
Ing. et Ing. Anna Adámková, Ph.D.;Ing. Martin Adámek, Ph.D.
Doporučeno
pedagogům 2. stupně ZŠ, pedagogům gymnázií, pedagogům SOŠ a SOU
Počet hodin
1
Cena
0
Garant
SYPO Webináře - webinare.sypo@npi.cz ,
Číslo programu
22-47-11-OD-PrBio-OSS-01
Číslo akreditace

Anotace

Už jste to sice mnohokrát slyšeli, možná se tím i řídíte, ale jste si skutečně jistí, že je to či ono v rámci stravování pro Vás zdravé? V tomto webináři se dozvíte aktuální informace o potravinách, jejich působení na zdraví člověka a aktuální doporučení pro Vaši výživu.
Na co se můžete těšit? Máme pro Vás připravena témata jako jsou mýty o jídle, démonizace potravin nebo problematika nových potravin. Dále informace o živinách, potravinové pyramidě, civilizačních nemocech i návod, jak si vyrobit zdravou svačinku.
1. Všeho s mírou aneb zlatá střední cesta – informace o malnutrici
2. Potraviny jako dobrý sluha, ale zlý pán – potravinová pyramida
3. Zdraví ukryté v potravinách – informace o živinách a výživě člověka. Je lepší částečně nebo plně ztužený tuk? Je vhodná keto dieta a raw strava? Mýty a démonizace potravin
4. Potravina jako lék – Francouzský paradox, civilizační nemoci, je cholesterol skutečně nebezpečný?
5. Co je na talíři, to je pro mne - návrh a příprava rychlé a zdravé svačinky, nejen párek se dá rychle připravit
6. Hrátky s potravinami – návrh na krátkou analýzu potravin